مرکز فرهنگی هنری شماره یک اردبیل

این مرکز از سال 1346 فعالیت های فرهنگی ،هنری و ادبی خود را آغاز نموده است . مرکز فرهنگی و هنری و ادبی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان شماره یک اردبیل، جزو اولین و قدیمی ترین مراکز کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان اردبیل بوده که دارای بیش از .18000جلد کتاب می باشد.



خدمات مرکز :

 

  برگزاری کارگاه های هنری و ادبی  ویژه گروه های سنی 6سال کامل تا 16 سال

  اجرای فعالیت های فرهنگی،هنری و ادبی  ویژه اعضا حقیقی و مجازی

  اجرای نمایش های عروسکی و نمایش فیلم

بخش های مرکز :

 

  دارای دو کتابخانه کودک ونوجوان

امکانات ویژه مرکز :

 

  سالن مطالعه کودک و نوجوان / 2 کارگاه هنری و ادبی

امکانات کارگاهی :

 

  کارگاه نقاشی / کارگاه خوشنویسی / کارگاه سفال / کارگاه ادبی

خدمات فراگیر :

 

  خدمات کتابخانه ای(کتاب رسانی) و فعالیتهای فرهنگی و هنری و ادبی ویژه کودکان ونوجوانان

روز و ساعات فعالیت :

 

  مرکز دو شیفت از 8 صبح الی 17عصر 

پرسنل :

 

  1 مربی فرهنگی- ۱ نفر مسئول مرکز - 2 نفر نیروی هنری - 1 نفر نیروی ادبی-

شرایط عضویت :

 

  داشتن حداقل ۶ سال تا ۱۷ سال  و پرداخت شهریه 50000  تومان برای عضویت در مرکز حقیقی

نشانی :

 

  میدان ورزش-روبروی بیمارستان بوعلی-داخل پارک کودک-کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان-مرکز یک اردبیل

تلفن :

 

  تلفن :  33238900-045

مسئول مرکز :

 

 خانم لیلا فرید


در صورتی که علاقمند به حضور در فعالیت های این مرکز بطور مجازی هستید، برروی تصویر زیر کلیک کنید


 

 

  • 1399/04/19 - 12:58
  • تعداد بازدید: 2164
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
مدیرکل کانون استان اردبیل؛

کتاب و کتاب‌خوانی محور اصلی فعالیت‌های کانون پرورش فکری است

مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان اردبیل هم‌زمان با روز ملی ادبیات کودک و نوجوان طی گفتگوهایی جداگانه با شبکه سبلان، اظهار داشت: کتاب و کتاب‌خوانی محور اصلی فعالیت‌های کانون پرورش فکری است و کتاب‌خانه‌ها هم پایگاه اصلی انجام این فعالیت‌ها به‌حساب می‌آیند.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون استان اردبیل، زعفر احدزاده در این گفتگوها بابیان اینکه از میان ۶۲ عنوان فعالیت در مراکز فرهنگی هنری کانون، کتاب‌ خوانی مهم‌ ترین فعالیت محسوب می‌ شود و کانون تخصصی‌ ترین و گسترده‌ ترین کتابخانه‌ های کودک و نوجوان را در کشور دارا است، اظهار داشت: ازآنجاکه مطالعه در دوران کودکی و نوجوانی یکی از عناصر اصلی و تأثیرگذار در شکل‌ گیری شخصیت است، آشنا کردن این نسل با کتاب و کتاب‌ خوانی تأثیر بسزایی در رشد و تکامل ابعاد مختلف شخصیتی دارد؛ بنابراین توجه به این امر مهم موجب تربیت افرادی سالم و درنهایت شکل‌ گیری جامعه سالم خواهد شد و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان نقش بی‌ بدیلی در این فرایند دارد و کوشش‌ های مربیان هم متمرکز بر این موضوع است.

احدزاده ضمن اشاره به تأثیر برخی فناوری‌ های نوین در کاهش نرخ کتاب‌ خوانی گفت: مشکل کتاب‌ خوانی، رسانه‌ های نوظهوری است که گریبان گیر اهالی فرهنگ شده و فضای مجازی و فناوری‌ های جدیدی همچون؛ تلفن همراه، ‌ اینترنت و پیام‌ رسان بی‌ تأثیر در فاصله‌ گیری از یار مهربان« کتاب» نبوده و در کنار این فاکتور مهم و طبق پژوهش‌ های  انجام‌ شده، رابطه‌ ی مستقیمی بین وضعیت اقتصادی و  کتاب‌ خوانی نیز  وجود دارد.

وی نقش خانواده‌ ها را در کنار نظام‌ های آموزشی، پرورشی و فرهنگی در مهربانی با کتاب مهم دانسته و یادآور شد: والدین کتاب‌ خوان، فرزندان کتاب‌ خوان خواهند داشت و آن‌ ها همواره به‌ عنوان الگوهای رفتاری، نقش بسزایی در تربیت روانی، فکری و روند اجتماعی شدن فرزندان خود دارند و بی‌ شک نخستین عامل مؤثر در ترویج فرهنگ کتاب‌ خوانی و مطالعه فرزندان، والدین هستند.

مدیرکل کانون استان اردبیل اضافه کرد: وقتی پدر و مادر عادت به مطالعه داشته باشند و بخشی از فعالیت‌ های روزانه‌ ی خود را به خواندن و مطالعه اختصاص دهند، کودک و نوجوانی که زندگی کردن را با آن‌ ها به تجربه نشسته، این مهم را خیلی زود می‌ پذیرد، با آن انس و الفت یافته و به کار می‌ گیرد و از همه مهم‌ تر با کتاب آشنا شده و می‌ آموزد که مطالعه را در زندگی خود جز امورات ضروری تلقی کند.

او ضمن اشاره به ترویج و تشریح فواید شیرین کتاب و کتاب‌ خوانی در بهبود شرایط موجود، بیان داشت: اگر لذت و شیرینی خواندن کتاب و سفر به دنیای انسان بودگی بیش‌ ازپیش بازگو شود و دنیای بدون خشونت و سرشار از عشق و عطوفت کتاب درست تبیین شود، در بهبود شرایط موجود مؤثر خواهد بود.

این مدیر فرهنگی ضمن بازگویی فواید توسعه فردی کتاب و کتاب‌ خوانی ازجمله؛ افزایش تمرکز، توسعه تفکر نقاد، تقویت توانایی‌ های نوشتاری، تفریح مفید و کم‌ هزینه، آشنایی با تاریخ و سرگذشت دیگران و اجتماعی‌ تر شدن، افزود: جامعه‌ ای فرهیخته است که شهروندان آن به کتاب و کتاب‌ خوانی اهمیت دهند و آن‌ را جزء اولویت‌ های خود قرار دهند، چراکه پیشرفت یک جامعه درگرو کتابخانه‌ ها و منظومه‌ های آموزشی، پرورشی و فرهنگی است و آینده فرهنگی جامعه درگرو کنش‌ های امروزی این منظومه‌ ها و نهاد بسیار مؤثر خانواده است که در درازمدت جامعه محصول فرهنگی آن تلقی می‌ شود.

زعفر احدزاده که از نویسندگان استان هست و تاکنون بیش از ده عنوان کتاب و صدها مقاله و مطلب به قلم وی در نشریات و جراید محلی منتشرشده است در ارتباط با روز ادبیات کودکان و نوجوانان، گفت: تنها لذت زندگی‌ مهدی آذر یزدی، کتاب خواندن بود که در ۱۸ تیرماه سال ۱۳۸۸ در بیمارستان آتیه‌ تهران دار فانی را وداع گفت و در حسینیه‌ خرمشاه یزد در نزدیکی محل زندگی‌ اش به خاک سپرده شد. وی خالق۲۰ کتاب ارزشمند و پرتیراژی در حوزه ادبیات کودک و نوجوان است که از سوی   شورای عالی انقلاب فرهنگی، بنا بر پیشنهاد شورای فرهنگ عمومی، ۱۸ تیر به‌ عنوان روز رسمی ادبیات کودک و نوجوان در کشور اعلام‌ شده   است.

احدزاده تأکید کرد: همان‌ طور که اشاره شد، مهم‌ ترین رسالت و محوری‌ ترین فعالیت کانون، کتاب و کتاب‌ خوانی است و مناسبت‌ های ملی و بین‌ المللی هم فرصت مناسبی جهت تأکید بیشتر بر ارتباط کودکان و نوجوانان با کتاب و بهانه‌ ای برای ورود کتاب به زندگانی کودکان و نوجوانان است، چراکه انس کودکان با کتاب، تضمینی بر استحکام تربیت و فرهیختگی نسل آینده یک جامعه است.

او با اشاره به اینکه احترام به  کتاب و کتاب‌ خوانی می‌ تواند در تنظیم رژیم مصرف رسانه‌ ای خانواده‌ ها و نسل کودک و نوجوان تأثیر داشته باشد، خاطرنشان کرد: در این فرایند نقش بی‌ بدیل خانواده‌ ها بسیار حیاتی بوده و الزام وجود کتاب در سبد فرهنگی خانواده‌ ها امری ضروری است.

در این گفتگوها مدیرکل کانون استان اردبیل یادآور شد: ماهواره‌ ها و رسانه‌ های مدرن به‌ خصوص فضای مجازی جایگزین کتاب و کتاب‌ خوانی شده است و این در حالی است که مطالعه و کتاب‌ خوانی یک‌ راه کم‌ هزینه و مؤثر در افزایش آگاهی و بالا بردن کیفیت زندگی شهروندان است که در سالیان اخیر با توسعه و گسترش علم و فنّاوری و باز شدن پای شبکه‌ های اجتماعی به زندگی، کتاب و کتاب‌ خوانی به دست فراموشی سپرده‌ شده است.

او تصریح کرد: عادت نمودن به کتاب‌ خوانی لازم و کافی نبوده و باید نسبت به تحکیم و تداوم آن تلاش کرد تا هدف و مقصود مطالعه تحقق یابد و برای تداوم عادت خواندن باید سازمان‌ های دیگر هم به یاری و همکاری نظام آموزشی بیایند که در این میان رسانه‌ های همگانی و امکانات و ابرازهای ارتباطی فراگیر نقش مؤثری دارند.

احدزاده همچنین گزارشی از فعالیت‌ های کتاب محور در کانون استان ارائه کرد و ادامه داد: سال گذشته کتاب‌ های « قلم یاران» ، « از اسفریس تا هشت‌ بهشت» و کتاب « بهاری‌ تر از بهار» مشتمل بر آثار برگزیده اعضای کارگاه‌ های ادبی (شعر و داستان) که در مهرواره‌ ها و جشنواره‌ های ملی و استانی برگزیده‌ شده بودند به مرحله انتشار رسید.

او در پایان سخنان خود خاطرنشان کرد: کانون پرورش فکری استان اردبیل چه درگذشته و چه در حال، هم در سطح کارکنان و هم در سطح اعضا، خلق آثاری را شاهد بوده که نمود آفرینندگی و خودشکوفایی و همچنین رویکرد مثبتی از تلاش‌ ها در عرصه کتاب و نویسندگی است.

 

 

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *

شخصی سازی

انتخاب حالت کور رنگی

انتخاب رنگ

اندازه فونت