انجمن داستان ، آخرین مرحله از فرایند تجربه ادبیات در میان اعضای برگزیده مراکز آفرینش های ادبی است . اعضا پس از گذراندن دوره های کارگاه نوشتن خلاق و کارگاه های ادبی داستان واجد شرایط ورود به انجمن داستان می شوند. دراین مرحله اعضایی که توانایی خلق اثر دارند، به شکل تخصصی با گونه های مختلف داستان آشنا می شوند. 

مهمترین اهداف تشکیل انجمن : ایجاد فضایی امن برای توسعه و ترویج «ادب نقد شدن و نقد کردن »در جامعه نوجوانان و جوانان پدیدآورنده آثار ادبی ، ایجاد فضای امن و سالم برای نوجوانان و اعضای ارشد، گسترش و تداوم ارتباطات اعضا و مراکز فرهنگی و هنری کانون در سطح تخصصی تر با یکدیگر و با کارشناسان ادبی کانون و چهره های ادبی شاخص استان و کشور ارتقاء سطح توانمندی های اعضای برگزیده ادبی آشنایی اعضا با جریان های ادبی معاصر و روز ،معرفی چهره های جوان و خلاق ادبی به جامعه ادبی کشور در حوره داستان ،ایجاد روحیه نقدپذیری ،تشویق و تربیت نگاه انتقادی در اعضا 

 

 

 

  • 1403/02/17 - 09:52
  • تعداد بازدید: 193
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

نشست انجمن نویسندگان نوجوان کانون اردبیل برای نهمین دوره جشنواره خاتم

سی و هشتمین نشست اعضای انجمن نویسندگان نوجوان مراکز کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان اردبیل با محوریت نهمین دوره جشنواره خاتم برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون استان اردبیل، در این نشست که در نهمین روز از اردیبهشت‌ماه سال 1403 به صورت مجازی برگزار شد، راضیه قربان‌زاده نویسنده و مربی ادبی کانون استان در نقد و بررسی داستان «آفتاب هنوز می‌تابید» نوشته‌ی طوبی حسین‌زاده، عضو ارشد مرکز شماره‌ی یک کانون اردبیل، بهره‌گیری بجا و مناسب نویسنده از عناصر داستان در خلق آثاری ماندگار را مهم برشمرد و گفت: یکی از عناصر مهم در داستان، شخصیت‌پردازی است؛ نویسنده با خلق شخصیت و ترسیم منحنی آن می‌تواند به ماندگاری داستان در ذهن مخاطبش کمک کند.

وی سپس به کارکرد داستان تاریخی اشاره‌کرده و افزود: داستان و یا رمان تاریخی همواره بسته به دغدغه‌ی نویسنده، تلاش می‌کند تا عمق رویدادهای تاریخی، سیاسی، اجتماعی و مذهبی را از زاویه‌های مختلف، تازه و حتی نادیده بکاود و شرایط آن دوران را در جهان داستانی خود بازگو کند.

در ادامه قربان‌زاده دو شیوه‌ی جزء در کل و امروزی کردن وقایع و رویدادهای تاریخی را در نوشتن داستان تاریخی با ذکر نمونه‌هایی برای اعضا توضیح داد.

این منتقد و مربی کانون به اهمیت انجام کار تحقیقی و پژوهشی در نوشتن داستان‌های تاریخی و یا امروزی کردن آن تأکید کرده و عنوان داشت: ما از برخی اتفاقات چون جنگ جهانی و یا دوران هشت ساله‌ی دفاع مقدس که جزوی از تاریخ معاصر هستند، تصاویر و فیلم‌های مستند داریم اما برای برخی دوران مانند زمان صدر اسلام، مستنداتمان آثار مکتوب است. یک نویسنده باید سراغ مستندات برود و از لابه‌لای آن‌ها فضا، سنت، فرهنگ و حتی پوشش مردم را دربیاورد و در صورت نیاز و بنا به‌ضرورت جهان داستانی‌اش، برای نشان دادن صحنه‌ها، مکان، زمان و فضای داستان از آن‌ها استفاده کند.

قربان‌زاده کتاب «گمشده شهرزاد» نوشته‌ی سوزان فلچر و «دروازه مردگان» نوشته‌ی حمیدرضا شاه‌آبادی را از رمان‌های تاریخی موجود در کانون نام برد و از اعضا خواست تا به‌عنوان نمونه‌ی داستانی آن را مطالعه کنند.

شایان‌ذکر است پیش ‌از این نیز انجمن نویسندگان نوجوان، نشستی با موضوع نهمین جشنواره خاتم را روز پنجشنبه ششم اردیبهشت ماه در مرکز فرهنگی و هنری شماره‌ی یک کانون اردبیل برگزار و دو داستان از درسا ذوالفقاری و ندا خوش‌افکار را نقد و بررسی کرده بود.

کلمات کلیدی

تصاویر


شخصی سازی

انتخاب حالت کور رنگی

انتخاب رنگ

اندازه فونت