قصه‌گویی و گوش سپردن به قصه‌ها همواره یکی از مهم‌ترین و رایجترین راههای انتقال تجربه بوده و در میان اقوام مختلف ایرانی، قصه‌ها همچون گنجینه یا میراثی گران‌بها به نسل‌های بعد منتقل شده است. در نگاه آموزشی، تربیتی و پرورشی هم می‌توان نقش برجسته‌ای برای قصه درنظر داشت چرا که بسیاری از مسائل مهم در حوزه تعلیم و تربیت کودکان و نوجوانان را می‌توان با استفاده از قصه‌گویی ارائه کرد.

از این‌رو کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به عنوان پرچم‌دار قصه‌گویی در ایران با هدف ترویج فرهنگ قصه‌گویی و تربیت مخاطب کنشگر، اقدام به تاسیس انجمن قصه‌گویی کرده است و در حوزه قصه‌گویی، قصه‌پژوهی، فعالیت‌­های قصه‌­محور، ترویج و آموزش قصه‌­گویی و نیز ساماندهی قصه‌­گویان زیرنظر معاونت فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان­ فعالیت می‌کند. انجمنی که با حضور چهره‌های شاخص حوزه به عنوان متولیان، کوشش می‌کند تا ضمن ارائه طرح ‌درس‌های مدون برای پرورش استعدادهای بالقوه، چتری برای حمایت از قصه‌گویان در 31 استان کشور باشد.

  • 1402/08/21 - 09:56
  • تعداد بازدید: 950
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

رقابت‌قصه گویان در مرحله استانی بیست و پنجمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی استان اردبیل آغاز شد

با حضور 27 قصه گوی راه‌یافته به مرحله استانی، بیست و پنجمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی در استان اردبیل، آغاز به کارکرد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون استان اردبیل، مرحله استانی بیست و پنجمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی در استان اردبیل، طی آیینی با حضور قصه‌گویان راه‌یافته به این مرحله، صبح روز یکشنبه 21 آبان ماه سال 1402 در فرهنگسرای بانوان اردبیل آغاز شد.

ملیحه ملک‌زاده فرد، مدیرکل کانون استان اردبیل در این مراسم قصه را بیان هنرمندانه پندها و عبرت‌ها دانسته و گفت: داستان‌ها و قصه‌ها، هنجارها و بایدها و نبایدهای زندگی اجتماعی را در قالب بیانی جذاب و شیرین برای کودکان و نوجوانان ارائه می‌کند.

مدیرکل کانون بابیان اینکه قصه‌ها مسیر زندگی و نگاه به آینده را برای نسل پایه روشن می‌سازد، اظهار داشت: مطالعه کتاب‌های داستان و نشستن پایه قصه‌های بزرگان خانواده آموزه‌های تربیتی را برای فرزندان ما القا کرده والدین در امور تربیتی و پرورش فرزندان خود از بهره‌گیری این هنر نباید غافل شوند.

ملک‌زاده فرد تقویت مهارت‌های ارتباطی در کودکان را از مهم‌ترین نقش قصه در رشد و پرورش کودکان توصیف کرده و بیان داشت: یادگیری هنر قصه‌گویی توسط کودکان و نوجوانان باعث بالا رفتن میزان اعتمادبه‌نفس آن‌ها و موجب رشد قدرت بیان، تکلم و افزایش گنجینه لغات و اطلاعات و سطح معلومات و دانش کودکان می‌شود.

وی در ادامه خطاب به مخاطبان قصه‌های این جشنواره گفت: از قصه‌های امروز قصه‌گویان لذت ببرید و امیدوارم به‌زودی شاهد حضور شما عزیزان در دوره‌های بعدی جشنواره به‌عنوان شرکت‌کننده در بخش نوجوانان قصه‌گویان باشیم.

اجرای شاهنامه‌خوانی توسط اعضای کودک مرکز فرهنگی و هنری شماره 5 کانون اردبیل از بخش‌های اجراشده در این مراسم بود.

گفتنی است مرحله استانی بیست و پنجمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی در استان اردبیل در روز یکشنبه 21 آبان ماه با اجرای 27 قصه در بخش‌های مختلف برگزارشده و در روز دوشنبه 22 آبان ماه طی مراسم اختتامیه، نفرات برگزیده برای راه‌یابی به مرحله کشوری معرفی خواهند شد.

کلمات کلیدی

تصاویر

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *

شخصی سازی

انتخاب حالت کور رنگی

انتخاب رنگ

اندازه فونت