در قالب پنج نشست مجازی برگزار شد؛
گردهمآیی مربیان مسوول، امور فرهنگی، ادبی و هنری کانون استان اردبیل
گردهمآیی کارشناسان حوزههای مختلف فرهنگی، هنری، ادبی، آموزشوتحقیقات با مربیان کانون پرورش فکری استان اردبیل با موضوع ارتقای کمی و کیفی فعالیتها، در فضای مجازی برگزار شد.
- مباحث مطرح شده در نشست کارشناس فرهنگی حوزه یک کانون استان اردبیل
در تاریخ بیست ونهم مردادماه ۱۳۹۹ بر اساس برنامه ریزی انجام شده در معاونت فرهنگی کانون استان، کارشناس فرهنگیِ حوزه یک از طریق بستر مجازی اسکای روم (Skyroom) گردهمآیی را با مربیان مسئول و مربیان فرهنگی مراکز تحت حوزه خود برگزار کرد.
در این نشست، سید جلیل صفوی، کارشناس فرهنگی حوزه یک، به بررسی و تشریح وضعیت و شرایط حاضر مراکز کانون استان، ناشی از اپیدمی ویروس کرونا پرداخته و از مربیان مراکز درخواست نمود که فعالیتها را با ایجاد خلاقیت و همفکری همکاران، با شرایط موجودِ کشور وفق داده و برنامههای پیشبینی شده سالانه را که گه گاه با اعمال تغییراتِ اندکی قابلیت اجرا در فضای مجازی و گروه های فرهنگی، هنری و ادبی مراکز را دارند، به انجام برسانند تا در ارزیابی عملکرد پایان سال بازخوردهای مناسبی دریافت کنند.
وی همچنین از مربیان مسئول مراکز خواست تا ضمن مرور دوباره کتاب کار سالانه کانون استان، به اجرای برنامههای پیشبینی شده استانی نیز مبادرت نمایند و با همکاری نزدیک با مرکز شماره یک کانون شهرستان کوثر که مجری مهرواره «بازیهای بومیمحلی» بوده و با ارسال شیوهنامه مراکز استان را به مشارکت دعوت نموده است، همکاری نزدیکی به عمل آورند.
مبحث دیگری که در این گردهمآیی یک ساعته مطرح شد، موضوع برنامهریزی و پیشبینی فعالیتها و کیفیت بخشی فعالیتهای مربیان در گروههای مجازی مرکز بود. در این خصوص از مربیان مراکز درخواست شد تا با خلاقیت و ظرافت و وسواس خاصی نسبت به تهیه محتواهای فرهنگی باکیفیت و قابل قبول برای اعضا، جذب و پایدارسازی و ماندگاری آنها در گروهها و مشارکت در فعالیتها تلاش نمایند. همچنین با جلب مشارکت، نظرخواهی و درگیر کردن اعضا و طرح پرسشهای مناسب، زمینه مشارکت و حضور فعال آنها را در گروههای مجازی امکان پذیر نمایند.
ایجاد تعادل در برپایی گپ و گفت صمیمانه با اعضا در گروهها، ارائه و اجرای فعالیتها و محتواهای فرهنگی باکیفیت در گروههای مجازی از تأکیدهای کارشناس در این زمینه بود و ذکر منابع مطالب قرار داده شده در گروهها و توجه به انجام فعالیتهای جذاب و متنوعِ کتابمحور در گروههای مجازی مراکز از دیگر سفارشها به مربیان مراکز در این نشست بود.
موضوع دیگری که به آن پرداخته شد، توجه و دقت در پر کردن برگههای ویژهای بود که برای ثبت اعضای جدید و تمدیدی مراکز و همچنین امانت و برگشت کتاب در نظر گرفته و از سوی ستاد به مراکز ارسال شده بود. در این خصوص از مربیان خواسته شد تا نسبت به درج صحیح و کامل اطلاعات خواسته شده در هر یک از خانههای جدول اکسل موردنظر اقدام نموده و از گذاشتن علامتهای دیگر در خانههایی که اطلاعات مشابه و تکراری دارند، پرهیز نمایند. همچنین دقت کنند تا صفرهای کد ملی و شماره تلفن اعضا در خانههای مربوطه درج و قابل رؤیت شود.
صفوی ضمن معرفی سامانه جدید آنلاین گزارش نویسی مربیان مراکز که اخیراً در حال راه اندازی است، از مربیان خواست ضمن ورود به این سامانه، اطلاعات درج شده مراکز و مربیان در این سامانه را بررسی نموده و در صورت داشتن مغایرت به کارشناس حوزه اطلاع دهند تا اقدام مقتضی در این خصوص به عمل آید.
کارشناس فرهنگی و رابط جشنواره قصهگویی و نماینده انجمن قصهگویی کانون استان، به تشریح جزییات بیستوسومین جشنواره قصهگویی که تدوین شیوهنامه اجرایی آن مراحل پایانی خود را طی می کند و قرار بر این است که امسال به صورت کاملاً مجازی برگزار شود، پرداخته و از مربیان مراکز درخواست کرد تا در این جشنواره حضور فعال داشته و از هم اکنون نسبت به انتخاب، پرداخت و اجرای قصههای ارزشمند و در شأن کانون استان برای این رخداد بینالمللی اقدام شایستهای به عمل آورند.
او از مربیان درخواست کرد تا نسبت به اجرا و ارسال قصههای مناسبتی با موضوع محرم و دفاع مقدس نیز اقدام شایسته ای انجام دهند.
- مباحث مطرح شده در نشست کارشناس فرهنگی حوزه دو کانون استان اردبیل
گردهمآیی مربیان مسئول و مربیان فرهنگی حوزه دو کانون استان اردبیل روز چهارشنبه اول شهریورماه سال ۱۳۹۹ با حضور ۱۱ مربی مسئول و ۸ مربی امور فرهنگی به صورت مجازی برگزار شد.
ابتدای نشست، فتانه احمدی هادی کارشناس فرهنگی حوزه دو، ضمن تسلیت ایام سوگواری سالار شهیدان حضرت امام حسین (ع) و گرامیداشت هفته دولت، از مربیان مسئول و فرهنگی به خاطر تلاشهای بی دریغ در ایام شیوع ویروس کرونا که از اسفندماه سال ۱۳۹۸ در فضای مجازی در قالب پیک امید و کارگاههای فرهنگی فعالیت میکنند، تشکر و قدردانی کرد. سپس موارد ذیل موردبحث و بررسی قرار گرفت.
اصلاح و تغییر برنامههای پیش بینی شده در کتاب کار مراکز؛ بهطوریکه برنامههایی که قابلیت اجرا به صورت مجازی داشته باشند در اسرع وقت تغییر و اعلام نمایند و در ادامه به نمونههایی از برنامه های پیشبینی شده اشاره شد.
با توجه به این که در چهلمین سالگرد دفاع مقدس قرار داریم، تأکید شد در اجرای تمامی فعالیتهای مرکز این امر مهم در نظر گرفته شود و در پایان سال گزارش مبسوط و مفصل در این خصوص ارائه شود.
در اجرای فعالیتها در کارگاه مجازی حتماً به این نکته توجه داشته باشند که بدون برنامهریزی و به نوعی طرح درس در کارگاهها، به اجرای برنامه نپردازند، چراکه سردرگمی و بیبرنامهگی، در اجرای فعالیتها و پایدارسازی اعضا تأثیر منفی دارد. پس حتماً برنامهریزی ماهانه برای کارگاه ها در نظر گرفته شود.
در تولید محتوا برای کارگاههای مجازی، مطالعه و دقت لازم لحاظ شود و بعد از رفع نواقص در گروهها بارگذاری شود و فقط صرف تولید اثر نباشد، چراکه این مورد نیز در نگهداری اعضا در کارگاهها نقش مثبت و تأثیرگذار دارد. همچنین مطالب درج شده در گروهها از جانب مربی، ابتدا ویرایش و سپس بابیان خود او انجام پذیرد.
اجرای فعالیتهای کتابمحور برای اعضا و مطالعه مربیان در اولویت کاری قرار بگیرد که در خصوص شرکت پرشور در بیستوسومین جشنواره قصهگویی نیز تأکید شد. همکاری بیشتر با برگزار کنندگان مهروارههای استانی مخصوصاً «کوثرانه» و «بازیهای بومیمحلی» مورد بحثوبررسی قرار گرفت
توضیح در مورد نرم افزار کتابداری و فضای kpf؛ توضیح در مورد برگه های اکسل ثبت نام و تمدیدی اعضا و این که در پایان هرماه حتماً به این واحد ارسال شود.
توضیح در مورد فرم اکسل امانت کتاب مراکز و نوشتن موارد خواسته شده و تأکید بر ارسال فرم در پایان شهریورماه به این واحد جهت تجمیع و ارسال به ستاد مرکزی و در ادامه نشست، در خصوص کارگاههای برخط استانی و اینکه مربیان مسئول اگر چنانچه در مرکز خود پتانسیل لازم برای برگزاری کارگاهها ازنظر مربی و امکانات داشتند، اطلاع دهند تا برنامهریزی شود و در پرتال استانی برای ثبت نام اعضا بارگذاری شود (۱ تا ۱۵مهر).
همچنین تأکید شد که مربیان و اعضا حتماً حضور منظم در نشستهای انجمن سرود داشته باشند و در تهیه اثر برای صفحههای مجازی این انجمن تلاش کنند.
در پایان توصیه شد جهت تجهیز دستگاههای رایانهای مراکز به ویندوز ۷، حتماً با واحد فناوری اطلاعات کانون استان در ارتباط باشند و در صورت لزوم با مدیرکل مکاتبه کنند تا مراکز بهتر و آسان تر بتوانند در کارگاههای آموزشی و گردهمآییهای آنلاین شرکت نمایند.
- گردهمآیی آنلاین مربیان هنری مراکز کانون استان اردبیل
این گردهمآیی در فضای مجازی اسکایروم با حضور ۱۷ مربی مسئول و ۱۵ مربی هنری در مورخه ۱۳۹۹/۶/۴ برگزار شد و در دو بخش عمومی و تخصصی به بررسی مسائل کاری و محتوایی مربیان اختصاص یافت.
در بخش اول نشست که با حضور مربیان مسئول و مربیان هنری به صورت مشترک برگزار شد؛ داریوش علومی، معاون فرهنگی کانون استان، نکات و موارد لازم در خصوص نحوه پاسخ به فراخوانها، فضاسازی کارگاههای هنری، گروههای مجازی، ملزومات هنری و کارگاههای آنلاین استانی را عنوان کرد و از مربیان مسئول خواست بر این موارد نظارت کافی داشته باشند.
این گردهمآیی در بخش دوم خود با محوریت مباحث تخصصی و صرفاً با حضور مربیان هنری به کار خود ادامه داد. معاون فرهنگی استان، در این قسمت، اهمیت و جایگاه تربیت ایرانی و اسلامی در برنامهریزی کارگاههای هنری، نحوه جذب اعضا، آرشیو مجازی و تکنیکهای هنری را تشریح نمود و در پایان به سؤالات شرکتکنندگان پاسخ گفت.
- نخستین نشست مجازی فصلی مربیان ادبی کانون استان اردبیل
نخستین نشست مجازی فصلی مربیان ادبی کانون پرورش فکری استان اردبیل با حضور معاون فرهنگی، کارشناس و مربیان ادبی کانون استان به صورت مجازی برگزار شد.
در این برنامه داریوش علومی، معاون فرهنگی، ضمن تقدیر از مربیان ادبی، در خصوص تلاش در جهت تداوم برگزاری کارگاههای ادبی به صورت مجازی باهدف ارتقاء دانش کاری و رفع نقاط ضعف و رسیدن به موفقیت تأکید کرد. همچنین حضور فعال مربیان در انجمنهای ادبی را امری لازم شمرد.
در ادامه این گردهمآیی مهدیه علیقلیزاده کارشناس ادبی کانون استان، با قدردانی از تلاشها و همراهی مربیان، به تشریح مسائل و مباحث تخصصی در خصوص چیستی و چگونگی کارگاههای ادبی پرداخت.
وی ضمن تشریح ویژگیهای طرح و دست نوشته خلاق، از مربیان خواست تا طرحهای خود را با توجه به قابلیتهای فضای مجازی طراحی کرده و برای جذاب سازی آن به منظور جذب و پایدارسازی اعضا تلاش کنند. از دیگر نکات مطرح شده در این نشست می توان به تهیه طرح درس، توجه به نقد آثار اعضا و چگونگی آن و نیز اهمیت اجرای تجربه ادبی اشاره کرد. در این نشست، مربیان ادبی دغدغهها و موارد تأثیرگذار در روند برگزاری کارگاههای مجازی را مطرح کرده و در این زمینه به تعامل و تبادل نظر پرداختند.
- نشست نهاد اقدامپژوهی کانون استان اردبیل
به علت شیوع ویروس کرونا در جهان، بالطبع آن در کشور و رعایت تدابیر بهداشتی در این خصوص، نخستین نشست فصلی نهاد اقدامپژوهی کانون استان اردبیل روز سه شنبه ۱۱ شهریورماه با محوریت برنامهریزی و ساماندهی فعالیتهای اقدامپژوهی مراکز فرهنگیهنری کانون استان اردبیل به صورت نشست مجازی آنلاین و در محیط اینترنتی اسکای روم« SkyRoom» با حضور اعضا برگزار شد.
مباحث مطروحه باهدف بررسی طرحهای تحقیق (پروپوزال) مراکز کانون استان و کتابخانههای سیار و پستی، در زمینه اقدامپژوهی آغاز شد و اعضای نهاد در خصوص وضعیت کمی و کیفی و ارتقا طرحها اظهارنظر کردند.
چگونگی انتخاب موضوع و عنوان پژوهش در عمل با توجه به وضعیت موجود شیوع ویروس کرونا (شناسایی مشکل، ریشهها و ابعاد آن) و از همه مهمتر جذب و پایدارسازی اعضا بالأخص نوجوانان از موضوعات مهم جلسه بود.
تعامل بیشتر کارشناس آموزشوپژوهش با کارشناسان دفتر استان، برگزاری هم اندیشیها و دورههای مجازی جهت کیفیت بخشی فعالیت اقدامپژوهی و ارتقای سطح علمی اقدام پژوهان ازجمله مباحث مطروحه بود.
گفتنی است، برگزاری نشست مجازی یک روزه با رابطان اقدامپژوهی کانون استان و بررسی طرحهای تحقیق مراکز، انتخاب و تغییر موضوع عنوانها با توجه به وضعیت موجود شیوع ویروس کرونا، هدایت، ساماندهی و کاربردی کردن موضوعات باهدف ارتقا فعالیتها در فضای مجازی، از مصوبات جلسه بود.